Newsletter Newsletter

join our mailing list

Ανακοινώσεις ΑνακοινώσειςΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (pdf)

Καλούνται τα μέλη του ΣΔΑΤΜΒΕ στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του καταστατικού, την Πέμπτη 3-5-2018 και ώρα 18:00, στο ισόγειο του νέου κτιρίου των γραφείων του ΤΕΕ/ΤΚΜ (λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1): Έκθεση πεπραγμένων περιόδου 2016-2018
2): Οικονομικός απολογισμός Συλλόγου περιόδου 2016-2018
3): Διεξαγωγή εκλογών Συλλόγου
Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας, η Τακτική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε την Τετάρτη 9 Μαϊου στον ίδιο χώρο. Με τιμή για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Χρίστογλου


Πρακτική άσκηση φοιτητών ΤΑΤΜ-ΑΠΘ χειμερινού εξαμήνου 2017-2018 (pdf)

Ορισμός Αγρονόμων- Τοπογράφων Μηχανικών ως μελών Επιτροπών Ενστάσεων του Δ. Θεσσαλονίκης και του Δήμου Έδεσσας του Νομού Πέλλας
(πληροφορίες - αίτηση - ΦΕΚ - απόφαση - νόμος)

Απόφαση ορισμού επιτροπών ενστάσεων των Δήμων Αγίου Παύλου, Ευκαρπίας, Νεαπόλεως, Πεύκων, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών και Τριανδρίας του Ν. Θεσσαλονίκης, και Δήμου Κιλκίς του Ν.
Κιλκίς (pdf)

Οι προτάσεις του ΣΔΑΤΜΒΕ με αφορμή την πρόσφατη διαβούλευση για την προκήρυξη κτηματογράφησης του υπολοίπου της Χώρας
. (pdf

Ορισμός Αγρονόμων- Τοπογράφων Μηχανικών ως μελών Επιτροπών Ενστάσεων των Δήμων Αγίου Παύλου, Ευκαρπίας, Νεαπόλεως, Πεύκων, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών και Τριανδρίας του Ν. Θεσσαλονίκης, και Δήμου Κιλκίς του Ν. Κιλκίς - πληροφορίες (pdf) - χρήσιμα έντυπα (pdf1, pdf2, pdf3, αίτηση)

Πολύ σημαντικές διευκρινίσεις του τμήματος πολεοδομικού σχεδιασμού και εφαρμογών της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης σε ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή του Π.Δ.4-4-11 "όροι και περιορισμοί δόμησης εντός των οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους" (ΦΕΚ 289ΑΑΠ/4-4-11)
(pdf)

Απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΣΔΑΤΜΒΕ στις 12-2-2013
(pdf)

Πρακτική άσκηση φοιτητών ΤΑΤΜ-ΑΠΘ για το εαρινό εξάμηνο 2012-2013
(pdf)

Άρθρο των συναδέλφων Προκοπίου Ηλέκτρας και Τσάπης Αναστασίας με θέμα: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - "Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
(pdf)

02/11/2012 - Ανακοίνωση ΣΔΑΤΜΒΕ με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο των μηχανικών

 (pdf)

Πρακτική άσκηση φοιτητών ΤΑΤΜ-ΑΠΘ για το χειμερινό εξάμηνο 2012-2013 (πληροφορίες

Εκδόθηκε το νέο τεύχος του περιοδικού South-Eastern European Journal of Earth Observation and Geomatics [SEEJoEOG] (πληροφορίες)

Ύστερα από συνάντηση του ΔΣ του ΣΔΑΤΜΒΕ με το ΔΣ του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείου Θεσ/νίκης τους κοινοποιήσαμε τη νομολογία για τα δικαιώματα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων. Ο συμβολαιογραφικός σύλλογος αποδέχτηκε την επιχειρηματολογία μας και ανάρτησε στο site ανάλογη ανακοίνωση
(http://www.notarius.gr/site.php?&PHPSESSID=33b6e0787466fa4ba44fbb238b175514&file=viewhtml.xml&id=2455&catid=85). Αντίστοιχες ενημερώσεις έχουν γίνει στο παρελθόν και προς το σύνολο των υπηρεσιών που δέχονται τοπογραφικά διαγράμματα στην Κεντρική Μακεδονία. Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τα μέλη μας να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε να κατοχυρώσουμε τα επαγγελμάτικα μας δικαιώματα, αποστέλλοντας μας ενημέρωση για οποιαδήποτε τυχόν καταπάτηση/ υπέρβαση επαγγελματικών δικαιωμάτων προκειμένου να ενεργήσουμε δεόντως. Έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια, η οποία βαδίζει σε καλό δρόμο και με τη συμμετοχή όλων μας θα ολοκληρωθεί.

Συμμετοχή - Συμπαράσταση στον ΠΣΔΑΤΜ στις κινητοποίησεις για τη διασφάλιση του
εθνικού χαρακτήρα του Κτηματολογίου
Ο ΣΔΑΤΜΒΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στον ΠΣΔΑΤΜ στις κινητοποίησεις του για τη διασφάλιση του εθνικού χαρακτήρα του εθνικού κτηματολογίου και καλεί όσα μέλη του είναι δυνατόν να παραστούν την επόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 14:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την κατάργηση του διαγωνισμού χρηματοοικονομικού συμβούλου της Κτηματολόγιο.
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ.
http://www.psdatm.gr/2010-10-20-10-20-06/2011-10-22-23-35-58/

Αναρτήθηκε στο ΥΠΕΚΑ σήμερα 12/6 το έγγραφο 29089/12-6-2012 που έχει σχέση με την υποβολή διαγράμματος κάλυψης για τη ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών. Το πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου μπορείτε να το δείτε εδώ

Μετά από την παραίτηση του Προέδρου Γεωργίου Τσακούμη και του Αντιπροέδρου Άκη Μουρμουρή, συγκληθηκε νέο Δ.Σ. με την πρόσκληση των αναπληρωτών μελών Βαγγέλη Στάμου και Παναγιώτη Τοκμακίδη στις 29 Μαϊου, όπου σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού εκλέχθηκε με μυστική ψηφοφορία των μελών νέος Πρόεδρος ο Λευτέρης Καραγιόζης και νέος Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Νεστορής. Για να δείτε τη πλήρη σύνθεση του νέου Δ.Σ. πατήστε εδώ.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι εκδόθηκε η προκήρυξη για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το κείμενο της προκήρυξης θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. :
http://geoinformatics.ntua.gr/files/ypopsifiotites-dikaiologitika/Prokhryksi_DPMS_2012-13.doc

Προτάσεις του ΣΔΑΤΜΒΕ σχετικά με την τροποποίηση του αρθρου 49 (pdf)

Διαδικασία έντυπης υποβολής έγκρισης δόμησης
(pdf) - απαιτούμενα έντυπα (pdf1), (pdf2), (pdf3),  - καθορισμός κατηγοριών ελεγκτών δόμησης (pdf)

Προσαρμογές στο σύστημα Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών του Τ.Ε.Ε.
(doc)

Εαρινή πρακτική άσκηση φοιτητών ΤΑΤΜ-ΑΠΘ
(pdf)

Ασφαλιστική ενημέρωση - Πληροφορίες σχετικά με τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης ΤΣΜ
ΕΔΕ (pdf)

Δελτίο τύπου ΠΣΔΑΤΜ σχετικά με την τροπολογία επί του νόμου 4030/2011 (δελτίο)

Τροποποιήσεις διατάξεων του Ν. 4030/2011 σχετικά με τα εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα, από τα επίση πρακτικά της Βουλής (βλ. σελ. 18)
(pdf)