Newsletter Newsletter

join our mailing list

Τελευταία νέα Τελευταία νέα

08/07/2020  Δημοσίευση ΦΕΚ: Καθορισμός των διοικητικών πράξεων, των λοιπών πρόσφορων στοιχείων, των τεχνικών προδιαγραφών και της διαδικασίας για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και κατάρτιση των δασικών χαρτών κατά το άρθρο 48 του ν. 4685/2020

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η υπ΄ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/64663/2956 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά τον καθορισμό των διοικητικών πράξεων, των λοιπών πρόσφορων στοιχείων, των τεχνικών προδιαγραφών και της διαδικασίας για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και κατάρτιση των δασικών χαρτών κατά το άρθρο 48 του ν. 4685/2020

 αρχείο

 

17/03/2020  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΔΑΤΜΒΕ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16/03/2020

ΠΡΟΣ: Ελληνικό Κτηματολόγιο

ΘΕΜΑ: “Προτάσεις για μείωση κινδύνου στον εργασιακό χώρο λόγω πανδημίας εκ του κορωνοϊού COVID-19 στα γραφεία Κτηματογράφησης και στα γραφεία των Κοινοπραξιών”

Εναρμονιζόμενοι με τις οδηγίες που εξέδωσε το ΤΕΕ προς τα μέλη του στις 13.03.2020 κατόπιν της εκδήλωσης πανδημίας εκ του κορωνοϊού COVID-19, των σχετικών οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της έκδοσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 42/2020) με θέμα, «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού», καλώντας όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς, τις τεχνικές εταιρείες και το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να συνεχιστεί κατά το δυνατόν απρόσκοπτα η επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα των Ελλήνων Μηχανικών κατά τη διάρκεια της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας, θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η εκ νέου τοποθέτηση του φορέα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ αναφορικά με την λειτουργία και τη διαχείριση των Κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνται στο έργο της Κτηματογράφησης του συνόλου της Επικράτειας.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που εργάζονται για την ολοκλήρωση των μελετών Κτηματογράφησης σε χώρους όπου υφίσταται μεγάλη πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού COVID19, καλούμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ όπως εκδώσει άμεσα οδηγία με την οποία:

α) θα ρυθμίσει τις συνθήκες εργασίας στους χώρους αυτούς (Γραφεία Κτηματογράφησης αλλά και γραφεία συλλογής και γραφεία επεξεργασίας των δεδομένων) θέτοντας ανώτατα όρια απασχολουμένων υπαλλήλων τηρώντας κατ’ αναλογία τα μέτρα της Κυβέρνησης για τους λοιπούς χώρους συνάθροισης

β) να επανεξετάσει τις συμβάσεις των Κοινοπραξιών επανακαθορίζοντας το χρονικό πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεών τους, να αναστείλει κάθε τρέχουσα προθεσμία, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στις Κοινοπραξίες να αναστείλουν την λειτουργία τους για το απαραίτητο για την ασφάλεια του προσωπικού χρονικό διάστημα.

γ) καθώς πρόκειται για εταιρείες εξοπλισμένες με αυξημένη τεχνολογία και τεχνολογικά εργαλεία, να δοθούν κίνητρα από την Ελληνικό Κτηματολόγιο ώστε να προωθηθεί έστω και σε περιορισμένη χρήση η δυνατότητα τηλεργασίας.

                                                        Για το Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος                                Η Γενική Γραμματέας

              Χατζηλιάδης Παύλος                              Σταματάκη Λιάνα

 αρχείο

06/03/2020  Ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό.

Εν όψει της επιλογής ασφαλιστικής κλίμακας, διοργανώνεται από το ΤΕΕ/ΤΚΜ την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ  με τον Πρόεδρο του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε, κ. Ντίνο Μακέδο.

 

03/03/2020  Κηδεία του συναδέλφου Κωνσταντίνου Χαμηλοθώρη.

Συνάδελφοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου και φίλου Κωνσταντίνου Χαμηλοθώρη. Ο Κώστας υπήρξε εξαίρετο μέλος του ΤΕΕ/Ανατολικής Κρήτης και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και αποτελούσε μόνιμο σημείο αναφοράς για τις απόψεις του, τις παρεμβάσεις του, για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη, στις 3:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

17/12/2019  Πρόσκληση για τον ορισμό Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ως μελών των Επιτροπών Ενστάσεων Κτηματολογίου της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

 Παρακαλούνται οι συνάδελφοι, Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί με πενταετή τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία, που επιθυμούν να ορισθούν ως μέλη για τη συγκρότηση των Επιτροπών Ενστάσεων Κτηματολογίου για τους υπό κτηματογράφηση Καλλικρατικούς Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης της περιφερειακής ενότητας Σερρών, στους οποίους έγινε η ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων, να στείλουν την σχετική αίτηση στα emails:

info@sdatmbe.gr και  paxat@teemail.gr, liana_stam4442@yahoo.gr

 To ΔΣ του ΣΔΑΤΜΒΕ ( Αρχείο Αίτησης )

 

- - 


                               Πρακτικά 4ου Πανελλήνιου συνεδρίου ΑΤΜ

- -

Μνημόνιο συνεργασίας ΣΔΑΤΜΒΕ και δικηγόρου για παροχή νομικών συμβουλών στα μέλη


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΔΑΤΜΒΕ και ACTA